Αυστρία

Η Αυστρία είναι μια χώρα που διαθέτει πλούσια ιστορία, πανέμορφα μέρη, ξεχωριστές παραδόσεις και προσφέρει τη δυνατότητα για μοναδικές δραστηριότητες. Το χειμώνα είναι ο παράδεισος των χειμερινών σπορ, αλλά και το καλοκαίρι και τις άλλες εποχές, γεμίζει από τουρίστες που θαυμάζουν τα μαγευτικά τοπία των Άλπεων και τα αμέτρητα αξιοθέατα.

Περίπου το 60% της συνολικής έκτασης της Αυστρίας καλύπτεται από τις Άλπεις και άλλα μικρότερα βουνά, ενώ στα ανατολικά εκτείνεται η πεδιάδα του Δούναβη ο οποίος στο αυστριακό κομμάτι έχει μήκος 350 χιλιομέτρων και είναι πλωτός. Ιδιαίτερα ανεπτυγμένη είναι η υλοτομία και η παραγωγή χαρτιού χάρη στα πολλά δάση, ενώ επίσης ανεπτυγμένη είναι και η βαριά βιομηχανία.

Η Αυστρία ανήκει δικαιωματικά στις πιο όμορφες χώρες που έχουμε ταξιδέψει!  Ας αρχίσουμε μιλώντας για την Βιέννη, η οποία ήταν και η πρώτη πόλη που επισκεφθήκαμε.  Στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Αυστρίας, μπορείτε να ξεκινήστε την περιήγησή σας από την επιβλητική Ρινγκστράσσε (κυκλική λεωφόρος) που περιέχει τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν τα αυτοκρατορικά παλάτια του Χόφμπουργκ (Hofburg) και του Σένμπρουν, στα οποία λειτούργησε επίσης ο πρώτος ζωολογικός κήπος του κόσμου (Tiergarten Schönbrunn).  Επιπρόσθετα σημαντικό αξιοθέατο, είναι και ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου.  Στα κυριότερα πολιτιστικά σημεία περιλαμβάνονται το Μπούργκτεατερ, η Όπερα (Staatsoper) αλλά και το το Σπίτι της Μουσικής, ένα από τα πιο ιδιαίτερα μουσεία της Βιέννης.

Έπειτα, επισκεφθήκαμε το Σάλτσμπουργκ, το οποίο είναι περίπου τρεις ώρες με τρένο από την Βιέννη και σε πολύ λογικές τιμές.  Η πόλη στην όποια γυρίστηκε η ταινία «η Μελωδία της Ευτυχίας», είναι η πιο τουριστική πόλη της Αυστρίας μετά τη Βιέννη.  Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 425μ. σε μια τοποθεσία που κόβει την ανάσα και έχει να επιδείξει εκπληκτικές φυσικές ομορφιές και αξεπέραστα περίτεχνα αρχιτεκτονικά μνημεία που συνδυάζονται από μπαρόκ και Αναγέννησης.

Τέλος, επισκεφθήκαμε το ονειρικό χωρίο του Χάλστατ που είναι μόλις μια ώρα και 15 λεπτά μακριά από το Σάλτζμπουργκ.  MUST SEE χωριουδάκι χωρίς δεύτερη σκέψη, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.  To γραφικό αυτό χωρίο είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός λόγω της μοναδικότητας του τοπίου του, που συνδυάζει την ιστορική αρχιτεκτονική του γραφικού οικισμού, τη λίμνη και τα ψηλά βουνά που την περιβάλλουν καθώς και τα πλούσια προϊστορικά, ιστορικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής του.  Στη διαδρομή για το Χάλστατ θα χρειαστεί να αλλάξετε λεωφορείο, τρένο και να πάρετε το καραβάκι για να φτάσετε στον προορισμό σας.  (Όλα αυτά γύρω στα 25 ευρώ από το Σάλτσμπουργκ).

Κυριάκος Γιαννακού & Ραφαέλλα Ρουσμίκο

Βιέννη

Σάλτσμπουργκ

Χάλστατ

Προσωπικές Φωτογραφίες 

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s